Anteeksi, vähän lyhyemmästä tekstistä. Tälläkertaa ei ollut aikaa enempiin, joten kerron muutaman vinkin mitä itse käytän naposteluihin.

Käykö usein niin, että löydät itsesi syömästä jotain pikkuruokaa, vaikka ei ole yhtään nälkä? Haluaa vain syödä jotain. Usein tähän syynä on tylsyys. Kannattaa seuraavan kerran ruokakaapille mennessä miettiä, onko oikeasti nälkä, vai naposteluntarve? Nopeassa hujauksessa syö ties kuinka isoja määriä napostellessa, ja ruoan nälkä käy pienemmäksi.

Itse olin (tai no olen vähän vieläkin) ison luokan napostelija. Kummasti usein löysin itseni kaivamassa kaapin perustoja, jos jotain löytyisi. Olen kuitenkin päässyt tavasta hiljalleen eroon.

Kaapille mennessä kannattaa miettiä tarkkaan, onko oikeasti nälkä, vai syökö taas tylsyyteensä? Toisena tapana on piilottaa herkut tai naposteltavat jonnekin, tai olla vain ostamatta niitä. Tehokkaasti toimii myös purukumi. Jos makeanhimo iskee, mutta ei haluaisi silti syödä herkkuja, heitä jokin hyvänmakuinen purkka suuhun, sen on todettu poistavan makeanhimoa, se ei lihota, ja lisäksi se hoitaa hampaita!

Mutta ihan hyvähän se välillä on antaa itsellensä armoa, ei elämä ole jokaisesta keksistä kiinni ;)