Kummasti aina käy niin, että joillekin ihmisille on helppo etsiä lahja, mutta toisille ei keksi millään mitään, eikö? Annankin muutaman vinkin lahjoihin, jotka sopivat paljolti jokaiselle :)

Kortista tulee omaperäinen ja hauska, kun teet sen itse. Voit piirtää siihen jotain, tai tehdä sen koneella. Koneella tekemällä voit etsiä kaikki hauskat kuvat ja muistot, tee niistä pieni kollaasi ja liimaa se pahviin, vielä joku söpö teksti ja kortti on valmis! Kaverisi jää varmasti muistelemaan sitä pidempään, kuin kaupan valmiskorttia.

Lahjaan on monia eri ideoita. Voit tehdä lahjan kokonaan itse, tai ostaa kaupasta. Jos kaverisi on muuttanut omilleen, mieti sisustusta tai hyötykamoja. Osta esim. vanha lasipurkki, maalaa se, koristele pitseillä, keksi itse! Siitä saa vaikka kätevän maustepurkin. Tuunaamalla kaikesta tulee uniikkia ja persoonallista. Jos omistat ompelukoneen, voit ommella hänelle pienen pehmolelun! (Ohjeita on netti pullollaan) Pehmoa voi käyttää koristeena tai vaikka neulatyynynä.

Jos on kiire, muttet halua ostaa esim. pelkkää lahjakorttia, voit kiertää nopeasti muutamassa peruskaupassa. Kannattaa ostaa lahjakassi käärepaperin sijaan, koska siitä ei tule yhtä paljon roskaa, ja sen voi käyttää aina uudelleen. Osta sinne perus vihko, pari kynää, suklaata ja esimerkiksi koruja.

Materiaalisen lahjan sijaan on aina toinenkin vaihtoehto. Sovi kaveripiirisi kanssa joku päivä, suunnitelkaa jotain mukavaa kaverillesi, esim. piknik, huvipuisto, yllätysbileet.

Mutta älä stressaa, eihän lahja ole tärkeintä, vaan yhteinen aika :)

 

Lukijat: Kommentoikaas tähän teidän omia lahjaideoita ja -kokemuksia!