Satuin lukemaan juuri uutisen. Suklaa tulee loppumaan 7 vuoden päästä. Tarkemmin sanottuna kaakao, mutta siitähän suklaa tehdään. Tämä siksi, että kiinalaiset hoksasivat että kumi tuottaa paljon enemmän kuin kaakao, ja muuttavat kaakaoplantaaseja kumintuottoon autoja varten.

Anteeksi mitä? "Rakennetaan autoja, saastutetaan jo tuhoon tuomittua palloa vielä lisää ja luovutaanpa suklaasta". Joskus tekee mieli mennä itse vaikuttamaan asioihin, menee jo aika naurettavaksi. Jo monta vuotta seurannut kuin kukaan ei tee asioille mitään, maapalloa vaan tuhotaan enemmän, "ilmanstonmuutos on huijausta" tyyppisellä ajattelulla. Mutta vaikka olisikin, niin miten voi sivuttaa kaikki muut huolestuttavat merkit? Joka vuosi kulutamme enemmän luonnonvaroja, ja jäämme luonnolle "velkaa". Suomenkin ilmasto on alkanut temppuilla pikkuhiljaa. Itse rakastan suklaata niin paljon, etten voi kuvitella millainen maailma olisi ilman sitä. "No, fazerin sinistä ei sitten enää saa, so what?" on se paljon muutakin. Kaakao, suklaakakut, suklaakeksit, suklaa suklaa suklaa kaikki on suklaata. Ehkä silmät sitten seitsemän vuoden päästä avautuu.

Jos nyt hyviä puolia ajatellaan, niin suklaahan on iso tekijä lihavuuden kannalta. Ehkä se vaikuttaa vähän. Kuitenkin, jos ajattelee, jossain vaiheessa tulee se sukupolvi, joka ei tunne käitettä "suklaa".

Ja kiitos, mutta en hae tällä kirjoituksella niitä vihaisia "Huijausta, ei se lopu" - viestejä. Miettikää nyt. Maailma on jo tässä kunnossa. En väitä, että uskon tähän asiaan, mutta bensakin loppuu pian, se on fakta. Jonain päivänä suklaakin loppuu, muita vaihtoehtoja ei ole.

 

Halusin päästä purkamaan tämän turhautumisen pois, laittakaa omia mielipiteitänne asiasta alas :)

Alkuperäinen juttu: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288607148633.html