Itselle tätä tuppaa käymään vähän turhan usein, joten annan nyt ohjeita miten kannatta toimia jos lukitsee itsensä ulos, tai jättää avaimet sisälle.

 

Muista: Tärkeintä on hengitellä hetken syvään, jos menet paniikkiin. Itse menin paniikkiin kaupungissa, mutta pääsin taksilla kotiin. Aina löytyy jokin keino, kunhan osaa miettiä asiat selkeästi.

Kaupungissa: (kerrostalo?)

Katso, onko ovessa ovenavauspalvelun numeroa. Soita siihen, ja he tulevat päästämään sinut sisälle. Voit myös ajatella, asuuko kukaan tuttusi lähistöllä. Jos myös puhelimesi jää sisälle, kaupungissa on paljon ihmisiä ketkä varmasti antavat sinun lainata puhelinta jos selität tilanteen. Itse olen kerran näin joutunut tekemään, ja painotan että turhaan menet kysymään kaupoista tai ruokapaikoista puhelinta. Kadulla kulkijoilta saat varmasti lainaksi.

 

Maalla:

Kannattaa jättää vara-avain jonnekin ulos mättään alle, mistä sitä ei voi löytää muut kuin sinä. Jos silti onnistut lukitsemaan itsesi ulos, voit mennä naapuriin. Pahimmassa tapauksessa voit yrittää rikkoa ovessa olevan ikkunan (jos siinä on) tai muun ikkunan.

 

Toivotaan että teille ei käy samoin kuin minulle, tänäänkin jäin jo lukkojen taakse :D