Joulu tulee taas näin äkkiseltään! Kääks! Mistä minä nyt hommaan joululahjoja?

Perus joululahja onkin yleensä karkkia, muki, vihkonen, pehmolelu, jotain mistä tiedät että lahjan saaja pitää. Toisaalta, kuten minullakin, opiskelijabudjetti voi viedä rajan, ettei kaikille voi ostaa lahjoja, ja sitten harmittaa.

Miksi siis ostaa isoilla summilla lahjoja, kun voit tehdä aivan yhtä suloisia lahjoja itse!

Yksi ehdoton lempparini on pilttipurkeista tehdyt karkkilahjat. Säästät ensin tarpeeksi pilttipurkkeja, sidot kannen ja purkin välillä olevaan uurteeseen nauhalla rusetin, voit maalata purkkiin vaikka mitä, ja täytät karkeilla! Voit myös askarrella kannesta pienen tonttulakin, tai laittaa kankaanpalanen purkin ja kannen väliin, kuin vanhoissa hillopurnukoissa. Jos pilttipurkki tuntuu kamalalta, voit toki ostaa aina muita purkkeja, tai säästää mitä tahansa lasisia purkkeja.

Toinen hauska idea on ostaa niitä pieniä halpoja puurasioita, mitä varmasti jokaisesta Tiimarista tai pikkumyymälästä löytyy. Maalaat ne jotenkin kivasti joulun sävyisesti tai voit vaikka koristella ne. Sisälle laitat sitten mitä ikinä haluat.

Voit myös säästää konvehtirasioista muoviosan, joka pitää konvehdit paikoillaan. Kaadat niihin kipsiä (se on halpaa) ja annat kuivua. Kun ne ovat kuivuneet, niitä voi maalta hyvillä mielin ja liimailla vaikka minkälaista helmeä ja muuta härpäkettä. Voin tästä laittaa kuvan myöhempiin postauksiin, teen tarkemman joululahjapaketin lähempänä.

 

Kannattaa googlettaa erilaisia ohjeita, netti on pullollaan toinen toistaan hauskempia ideoita!

Kommentit olisivat tervetulleita, jotta tiedän millaista sisältöä haluatte blogiini :)