Oletko miettinyt lemmikkiä? Suosittelisin alkajille, ja muillekin koiraa.

Koira on rodusta riippuen helppo valinta. Sen kouluttaminen käy tietyillä roduilla helpommin, ja toisille se kestää opettaa jonkin aikaa. Aloittelevalle koiranomistajille en ehkä terrieriä suosittelisi, jos ei koirista tiedä mitään. Terrierit ovat luonteensa mukaisesti vilkkaita. Kultainen noutaja on hyvä rotu aloittelijalle, sillä se on helppo kouluttaa.

Kun mietit koirarotua, mieti itseäsi. Oletko enemmän aktiivinen ja oikeasti olet kokoajan menossa. Siinä tapauksessa jokin vähän "hankalampi" rotu voisi olla sinun valintasi, koska kouluttaminen voisi olla sinulle kivempaa, ja muutenkin jos koira on aktiivinen, kuten tietyt terrierit, olette hyvä pari.

Jos olet taas samanlainen sohvalla makoilija, kuten vaikka minä, sinulle sopii juuri jokin helppohoitoinen, mahdollisesti sisäkoira. Itselläni on suomenlapinkoira, oikein mukava ja tottelevainen. Ainoa haittapuoli on se, että karvaa irtoaa enemmän kuin tarpeeksi.

Koira on hyvä valinta eläimeksi. Sen kanssa voi leikkiä, ja käydä lenkillä, eikä tarvitse hiekkalaatikkoja putsata, kunhan käyttää vain ulkona. Koira saa ihmisen liikkeelle, ja saat samalla hyvän tekosyyn lenkkeillä. Esimerkiksi kissan kanssa lenkkeilyn tarvetta ei niin ole. Eikä koira ala raapimaan huonekaluja. Kissaa on vaikea kouluttaa. Mutta älkää nyt luulko, että kissoja haukun, ihastuttavia nekin, mutta koiraihminen kun olen.

 

Tässä kuva omasta vuffestani, Lapinkoira Siiri.

DSC_8313-normal.jpg